Update aangifte VenB 2025

Analyse knelpunten en nieuwigheden VenB.
 Deze update VenB aj 2025 geeft u een praktijkgericht analyse van de voornaamste knelpunten en nieuwigheden van de vennootschapsbelasting. 
Wij geven bijzondere aandacht voor aanslaggerichte update en optimalisatie. Overzicht nieuwe fiscale maatregelen en toepassing in aangifte. 
Zo behandelen wij de verschillende rubrieken van de aangifte, met specifieke aandacht voor de formele wijzigingen aan de aangifte en de en inhoudelijke veranderingen van de vennootschapsbelasting. 
Komen hier o.a. aan bod:
- Beoordeling van nieuwe groottecriteria (kleine versus grote vennootschappen)
- Nieuwe verhoogde kostenaftrek voor kosten inzake e-invoicing
- Eerste toepassing van belastingkrediet voor innovatie-inkomsten
- Aanpassingen aan het belastingkrediet voor onderzoek en ontwikkeling
- Laatste keer investeringsaftrek onder oude regels: is gespreide aftrek dan aangewezen?
- Nieuwigheden in de verworpen uitgaven (incl. autofiscaliteit)
- Nieuwe rechtspraak en administratieve duiding met betrekking tot reeds bestaande regels: gewijzigde posities vanaf aanslagjaar 2025?
- Afzonderlijke heffing (10%) voor (aandeelhouders van) gespecialiseerde vastgoedbeleggingsfondsen

Verder gaan wij ook dieper in op recente ontwikkelingen die van belang zijn om de aangifte correct en optimaal in te vullen.

Live online
16/05/2025
13:00 - 16:00
€ 196,00 / deelnemer
Inschrijven →
Registratienummer KMOP: DV.O245164

Spreker

Pieter-Jan, Deloitte, adviseert zijn cliënten over (inter)nationale fiscale planning, herstructureringen, M&A, R&D/IP tax incentives, onderhandelingen over fiscale rulings, fiscale due diligence, compliance voor vennootschapsbelasting,...

Pieter-Jan heeft masterdiploma's Toegepaste Economische Wetenschappen en Fiscaal Recht (Universiteit Antwerpen). Hij is auteur van diverse publicaties en boeken en gastdocent aan de UCLL Hogeschool.